Starosta na finále predsa asi nastúpi, Slováci so 6 obrancami

20.05.2012 Celý región

Helsinki 20. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti možno predsa nastúpia na finále MS so šiestimi obrancami. Po tom, čo Tomáš Starosta v sobotu nedohral zápas s Českom pre zranené rameno, realizačný tím vyjadril obavu, že zápas proti rozbehnutému Rusku bez aspoň kompletnej trojčlennej línie zadákov bude nesmierne komplikovaný.

V nedeľu predpoludním však tréner Vladimír Vůjtek tlmočil TASR po tréningu pozitívnejšiu informáciu: "Nie je to také zlé, ako sa pôvodne predpokladalo. Takže dnes možno budeme predsa hrať so šiestimi obrancami. Starosta by však nastúpil s tým, že je na injekciách."

Pozitívne prognózy vyjadril pre TASR aj lekár slovenskej výpravy Jozef Kubašovský: "Má natiahnutý väz medzi kľúčnou kosťou a lopatkou na pravom ramene. No som optimista a vyzerá to tak, že vo finále bude hrať." Podobné zranenie vyradilo z účasti na šampionáte Milana Jurčinu, ktorý skončil už po svojom prvom zápase v príprave. "Je to niečo podobné, ako utrpel Milan Jurčina po prípravnom zápase s Českom, lenže on to mal aj roztrhnuté," dodal.

Pre Tomáša Starostu bude mať nedeľňajší duel obzvlášť špeciálnu príchuť. Skúsený obranca slávil 31. narodeniny a veľmi si želal rovnakú oslavu, ako pred ním okúsili ďalší jubilanti - tréner Vladimír Vůjtek víťazstvom vo štvrťfinále a obranca Ivan Baranka v semifinále. Navyše v doterajšej kariére na svoje narodeniny ešte nikdy nehral a preto by túto príležitosť nerád prepásol. "Najbližšie som k tomu mal na MS v Nemecku v roku 2010. Na moje narodeniny by som bol vtedy odohral stý zápas v reprezentácii. Vychádzalo to na štvrťfinále, ale nepodarilo sa nám postúpiť," uviedol.
 

Vyberte región